Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin

Denisa Vlad, educatoare la Clubul Marilor Cărți

0
(0)

Cine sunt eu?

La fel ca Nichita, mă-ntreb adesea: „Cine sunt eu, cea care sunt? Și unde sunt când nimic nu este?”

Ca spațiu sunt aproape, atât de aproape de cer cu inima. Pământul mi-e casă acum, locuiesc într-un loc nu departe de binecuvântări și prosperitate, Oradea.

Ca timp sunt tot aproape, aproape de începutul unei treziri a Cuvântului (prin Marile Cărți) în mințile și inimile oamenilor străini de slove.

Cred în puterea cuvintelor și în faptul că acestea pot deschide lacătul celor mai ferecate suflete, mânată de această pasiune pentru cultivarea frumosului în mințile fragede, folosesc cuvântul ca unealtă în orice meșteșug al vieții.

Pe lângă poveștile scrise, sunt absorbită și de poveștile nescrise ale vieților oamenilor,
motiv pentru care în prezent studiez psihologia- studiul poveştilor sufletului, la facultatea din Oradea.

Iubesc natura și sunt pasionată de medicina naturistă. Cred că viața este un dar de la Dumnezeu, iar expresia desăvârșită a vieții este starea de sănătate, manifestată prin armonia fizicului și a psihicului. Cu alte cuvinte, avem în mâini responsabilitatea de a trăi frumos, adică sănătos.

Lumea-ntreagă se-nvârte în jurul iubirii, iar noi bezmetici încercăm să-i cuprindem înțelesul. E datoria noastră să iubim, să iubim, să iubim… Doar asa vom reuși să răzbim prin bezna răutății lumești la lumina iubirii. “Să te depășești și să te dăruiești”– iată forma iubirii. Iar noi azi, avem atât de multă nevoie să învățăm din nou să iubim.

Îmi doresc ca fiecare inimă de copil să cunoască înflorirea! Astfel, prin implicarea mea în Marile Cărți Junior să conduc pașii mărunți ai copiiilor înspre marele bulevard al culturii și înspre calea îngustă a cunoașterii pentru cultivarea unui suflet mare, a unei inimi nobile și a unei minți strălucite! De asemenea, nici călătoriile interioare nu trebuiesc lăsate neterminate, iar în acest sens, flacăra cunoașterii va mistui calea!

“Dacă faci planuri pentru un an, cultivă orez, dacă faci planuri pentru zece ani plantează copaci, dacă faci planuri pentru o viață educă oameni.”

Proverb chinezesc

Denisa Vlad

Câte de folositor a fost articolul?

Apasă pe o stea pentru a selecta recenzia

Recenzia medie 0 / 5. Număr voturi: 0

Nici un vot! Fii primul care votează

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *