Alexander Golitzin, Dionisie Areopagitul, mistagogul. O lectură monahală. Invitat-special: Mihail Neamțu

La prima întâlnire Bronze din acest an ne vom bucura de prezența domnului Mihail Neamțu care ne va face cunoștință cu volumul episcopului Alexander Golitzin despre Dionisie Areopagitul.

Alexander Golitzin este un profesor universitar și episcop american, considerat a fi unul dintre cei mai cunoscuți teologi din lume. El este un specialist în patrologie, ascetică și mistică. S-a născut în 1948 în California fiind descendent al familiei princiare ruse Golitzin. După absolvirea liceului, și-a început studiile la prestigioasa Universitatea din California, Berkeley, unde și-a obținut licența în filologie. Începe să studieze teologia cu John Meyendorff şi Al. Schmemann la St. Vladimir’s Seminary din New York. Pleacă la studii doctorale la Oxford, unde, sub îndrumarea Mitropolitului Kallistos Ware, îşi ia doctoratul în teologie cu o teză despre Sfântul Dionisie Areopagitul, personalitate căreia îi va dedica un număr însemnat de studii.

Volumul, Dionisie Areopagitul, mistagogul. O lectură monahală, oferă o perspectivă de ansamblu asupra Corpusului DIonisian, având ca element central tratatul Despre Ierarhia Bisericească.

Vă așteptăm!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.