Bilet gratuit! Lansare de carte: Pr. Pavel Rotaru, În groapa cea mai de jos.

Marți, 13 decembrie, de la ora 19:00, Clubul Marile Cărți și Editura Marile Cărți vă invită la lansarea cărții Părintelui Pavel Rotaru, În groapa cea mai de jos.
Părintele Pavel Rotaru este un om sensibil la tainele creștinismului apostolic. Interesat de profunzimile care nu se văd din mers, autorul nostru e un scafandru al perlelor teologice și filologice ascunse-n oceanul textelor biblice.
Suntem azi tot mai obișnuiți cu elementele de kitsch balcanic și religiozitate folclorică. Alteori, ne trezim expuși ereziei umaniste și tuturor devierilor specifice unui creștinism de salon, arid, steril și prețios. Nici populismul vedetelor autohtone, nici intelectualismul elitelor globaliste nu trăiește cu adevărat « taina lui Hristos ». Iată de ce socotim binefăcătoare exegeza rugăciunii omului biblic oferită de preotul Pavel Rotaru.
Provocarea Psalmilor? Ieșirea din iadul unei vieți fără Dumnezeu. Și-n groapa cea mai de jos, sufletul poate găsi calea spre lumină. Cum? Printr-o pocăință radicală, invizibilă și reală, care funcționează precum resortul. Cu cât te adâncești mai mult în plânsul lui Adam, cu atât poți să descoperi bucuria Învierii omului lăuntric. Iată o carte care explorează relația antinomic-paradoxală între tristețea plânsului și fericirea eliberării de chinuri, adicții și fantasme otrăvite.
Dacă te-ai săturat de infernul contestării, al minciunii și al trădării, poezia Psalmilor va deveni pentru tine mângâiere și leac, ca și pentru alți eroi ai credinței,  precum Siluan Athonitul ori Sofronie Saharov.”
— Mihai Neamțu, autor „Iisus la Niceea”
Evenimentul va avea loc la Biserica Sf. Vineri-Pajura, strada Băiculești, nr. 27, Sector 1, București, începând cu orele 19:00.
Vă așteptăm!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.