Europa Christiana

Joi 12 mai (18:30h), la Muzeul Țării Crișurilor din Oradea, scriitorii Mihai Neamțu & Adrian Papahagi anunță un spectacol intelectual de proporții plecând de la tema *Europa Christiana*.
Conferențiari titrați cu titluri doctorale obținute în Paris și Londra, cei doi vorbitori vor analiza setul de credințe și de principii morale care au făcut din civilizația occidentală o bijuterie. Vom descoperi ingredientul uitat, neglijat din ecuația bunei guvernări a cetății. Mihai Neamțu & Adrian Papahagi vor redeschide dosarul relației dintre religie și poltică, dintre creștinism și secularism, pledând împotriva superficialității cu care a fost declarat închis de politologia modernă și ide­ologia marxistă.
Nu orice set de idei, credințe, valori e fezabil și dezirabil când e vorba de mașinăria instituțională a bunei guvernanțe.
Mihai Neamțu & Adrian Papahagi pledează pentru superioritatea unui anume set specific de valori sociale șlefuite de Predica de pe Munte a lui Iisus.
Cu umor și inteligență erudită, doi vorbitori apreciați de marele public vor aduce argumente biblice și filozofice, istorice și morale, în sensul recuperării vechilor rădăcini ale Europei creștine.
Intrarea este liberă!

Dată

mai 12 2022
Expired!

Ora

18:30 - 20:30

Labels

Special
Categorii
QR Code

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *