Sfântul Pavel, Apostolul libertății. Damasc. Ierusalim. Niceea

Vă pregătim un nou eveniment!

Marți, 28 iunie, de la ora 19:00 vă așteptăm la Conferința „Sfântul Pavel, Apostolul libertății. Damasc. Ierusalim. Niceea”, care va avea loc la Biserica Sf. Ap. Petru si Pavel Cluj-Napoca, strada Primãverii din cartierul Mãnãștur.

Împreună cu Dr. Mihail Neamțu și Părintele Dan Cismaș, vom redescoperi figura fascinantă a lui Pavel din Tars, cel căruia, în termeni istorici, creștinismul îi datorează existența. Acolo unde alții vedeau în revelația lui Hristos (Messiah, pe evreiește) doar o ameliorare a Legii lui Moise, Pavel a insistat asupra universalității Evangheliei și a libertății pe care Mântuitorul a adus-o oamenilor.

Zelul său misionar, inteligența retorică, abilitățile practice de „fundraiser”, cultura filozofică, impecabila cunoaștere a tradiției iudaice, geniul teologic și capacitatea de-a gândi pe termen lung orice acțiune au făcut ca Occidentul mediteranean să devină foarte devreme receptacol fertil pentru Vestea cea Bună.

Prin creștinarea treptată a Imperiului Roman au ajuns și primele semințe de sfințenie pe meleaguri dobrogene (absolut impresionantă basilica de la Niculițel).

Pavel a fost un lider incredibil: solemn sau ironic, afectuos și exigent, contestat și controversat, acest păstor veritabil a construit prin puterea cuvântului și inspirația Duhului comunități vii și vibrante. A adunat mii de oameni sub cupola aceluiași Crez, rostit de noi și astăzi. A îmbărbătat, a mângâiat, dar a și a mustrat și a  apostrofat când situația a cerut-o!

Sute de ani au încercat alții să demoleze ceea ce a zidit un singur om într-o viață adultă relativ scurtă, devreme curmată de violența politică a regimului lui Nero.

„Paulus servus Christi Iesu vocatus apostolus segregatus in evangelium Dei…”

Conferința va fi urmată de o sesiune de autografe.

Intrarea este liberă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.