Ești media celor cinci persoane cu care stai cel mai des de vorbă. Studiile științifice arată că antrenarea sinapselor în creierul oricărui adult se face prin lectură și conversație de calitate. Cuvintele sunt hrana vieții noastre, fiind responsabile nu doar pentru neurogeneză și neuroplasticiate, ci și pentru fericirea oricărui suflet. Iată de ce am creat Clubul Marilor Cărți: comunitatea oamenilor pasionați de creșterea spirituală, intelectuală și profesională.

Într-o lume plină de cinism și vulgaritate, am recreat arca lui Noe, punând laolaltă personalități culturale, mentori și lideri capabili să lumineze minți și să încălzească inimi. Cum? Prin conversații esențiale prilejuite de lectura Marilor Cărți, de la Platon, Aristotel, Marc Aureliu sau Apostolul Pavel până la Dostoievski, C. S. Lewis sau Jordan Peterson, fără să ocolim clasicii literaturii motivaționale (e.g., Napoleon Hill, Dale Carnegie, Jim Rohn ori Simon Sinek). Ce obținem? O viziune proaspătă, principii și valori eterne, dar și direcții de acțiune eficientă în viața de zi cu zi.

Clubul Marilor Cărți oferă întâlniri săptămânale pe bază de abonament, dar și ateliere sau cursuri accesibile în regim Pay As You Go. O experiență foarte căutată și apreciată este programul Detox Your Mind: tabăra de filozofie care îmbină natura și cultura în locuri de-o frumusețe rară (Sinaia, Păltiniș, Delta Dunării, dar și orașe precum Roma, Florența sau Constantinopol).

Clubul Marilor Cărți oferă, pe urmele unor înaintași de geniu, ore prețioase de mentorat sau coaching individual, ateliere de oratorie & leadership, dar și cursuri de istorie, filozofie, literatură și dezvoltare personală. Ai nevoie de mai multă claritate în acțiunile tale? Ți-e dor de liniștea, tihna și pacea sufletului asaltat astăzi de zgomot și superficialitate? Vino în comunitatea iubitorilor de adevăr, bine și frumos, unde nu doar copiii, ci și părinții acceptă pariul dezvoltării continue. 

Formăm oameni liberi, care nu pot fi lesne cenzurați. Educăm suflete însetate de răspuns în fața suferințelor, ispitelor și provocărilor vieții moderne. 

Suntem cei care cred, muncesc și investesc în educația continuă. 

Dacă te-ai plictisit de sloganuri motivaționale fără miez, dacă vrei autenticitate și cauți viul vieții sau chiar Everestul înțelepciunii, atunci conversațiile socratice, atmosfera prietenească și profilul interdisciplinar al Clubului Marilor Cărți ți se potrivesc de minune. 

Vino într-un loc binecuvântat care atrage zilnic persoane pasionate de literatură, filozofie, istorie, teologie, dezvoltare personală sau antreprenoriat.

Pe lângă întrunirile destinate lecturii și dezbaterile asupra unor texte cruciale din patrimoniul național sau universal, clienții noștri optează frecvent și pentru ședințe de coaching 1:1, orientate către soluții de creștere personală și profesională. În cadrul acestor întâlniri, vi se mijlocește accesul către tehnici consacrate de comunicare, arta oratoriei, vorbirea în public, secretele povestirii și strategii de leadership & personal branding.

Clubul Marilor Cărți este comunitatea deschisă celor care mizează pe rafinament și inteligență într-o Românie deșteaptă, elevată și elegantă.

Doar cultura ne vindecă de vulgaritate.

Fondator

Clubul Marilor Cărți este un proiect al filozofului Mihail Neamțu (M.A., Ph.D.) lansat în primăvara anului 2021. Dublu licențiat al Universității „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, cu studii la universități occidentale precum Ludwig Maximilians din Bavaria, University of Durham și King’s College Londra, plus specializări la „Russell Kirk” Center (Michigan, SUA), New Europe College (București) și „Woodrow Wilson” International Center for Scholars (Washington DC), Mihail Neamțu a conferențiat în patru continente și în peste douăzeci de țări: Belgia, Iordania, Italia, Guatemala, China, Turcia, Hong Kong, Grecia, Ucraina, Lituania, Islanda și altele.

A făcut parte din echipa de fondatori ai Institutului de Istorie a Religiilor (apărut în 2008, sub cupola Academiei Române) și director de programe educative ale Fundaţiei Creştin-Democrate. A fost director științific al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și fondator al revistei „History of Communism in Europe. A New Journal in Comparative Politics”.

A lucrat cu șefi de state, membri ai Parlamentului European și CEOs ai unor companii multinaționale. Producțiile sale video depășesc 20 milioane de vizualizări pe platformele social-media. Este un căutat trainer pentru cursuri de oratorie, public speaking, arta povestirii și limbajul liderilor.

Între cărțile tipărite în zeci de mii de exemplare, menționăm câteva titluri best-seller: „Vârstele Iubirii” (2016), „Fenomenul Trump” (2017), „Povara libertății” (2018), „7 ani în Occident” (2019).

Mihail Neamțu crede într-o educație continuă pentru libertate.

mai 2022
iunie 2022
No event found!