Anotimpurile vieții: investiție, lucrare, moștenire (III)

0
(0)

3. Toamna vieților noastre 🍁

Toamna este anotimpul recoltei. Este timpul culegerii roadelor rezultatelor muncii noastre. Este momentul în care, conștienți fiind că totul are un sfârșit, ne dorim ca viața noastră să fie una care să lase urme.

Dacă am depus efort în primăvara existenței noastre, toamna va fi una îmbelșugată. Dacă nu, în loc de răsplată, toamna ne va aduce tulburare și ne vom uita cu regret la cei care au fost harnici în primăvară. Ce vei semăna, aceea vei culege!

Recomandări de lectură pentru acest anotimp al vieții noastre:

  • Robert Greene, Măiestrie;
  • Gabriel Garcia Marquez, Toamna patriarhului;
  • Malcolm Gladwell, Excepționalii.
  • Biografii ale unor mari oameni de stat precum George Washington sau Ronald Regan

4. Iarna vieților noastre – pregătire pentru marea trecere

Iarna este anotimpul care ne poate găsi fie pregătiți, fie nepregătiți. Dacă în primăvară am plantat semințele, în vară le-am îngrijit cu atenţie și în toamnă ne-am bucurat de recoltă, iarna poate fi un anotimp al tihnei și al delectării. Însă dacă suntem nepregătiți, iarna ne va aduce regrete și mâhnire.

Acesta este prețul plătit pentru lipsa de voință și disciplină. Iarna ar trebui să fie anotimpul introspecției și al reevaluării, al recunoștinței pentru reușitele obținute sau pentru biruința de a îndura lipsa acestora. Pe timpul iernii trebuie să lucrăm în continuare la propria dezvoltare pentru a rămâne mereu pregătiți.

Este necesar să reflectăm asupra trecutului și să analizăm ce piedici am avut în atingerea obiectivelor. Să ținem minte, primăvara este mereu după colț!

Recomandări de lectură pentru acest anotimp al vieților noastre:

  • Evanghelia după Ioan,  Răstignirea lui Iisus;
  • Platon, Apărarea lui Socrate.

Concluzie:

Lecturarea și studierea unor cărți de căpătâi, precum cele enumerate mai sus, are rolul de a ne înzestra cu un inestimabil bagaj de cunoștințe atât de necesare în încercarea fiecăruia de a găsi răspunsuri la întrebările pe care oamenii și le-au pus de când lumea.

Mai mult, lectura unor cărți potrivite ne ajută în depășirea obstacolelor care apar inevitabil pe parcursul vieților noastre.

În cărți sălășluiește o prețioasă visterie alcătuită din gândurile, experiențele, încercările, fanteziile, concluziile și sentimentele acelora ce și-au pus o părticică din sufletul lor pe prețioasele pagini care au rezistat timpului și au ajuns până la noi.

Fiecare generație are impresia că este prima care se confruntă cu anumite dileme și încercări, când de fapt, toate generațiile de dinainte fuseseră martorele acelorași dileme și încercări.

Înaintașii noștri au fost binevoitori și ne-au lăsat rețetele succesului lor și rodul cugetărilor lor în speranța ca noi să nu mai trecem prin la fel de multe anevoințe pentru a ajunge acolo unde ne-am propus.

De ce să nu profităm?

Câte de folositor a fost articolul?

Apasă pe o stea pentru a selecta recenzia

Recenzia medie 0 / 5. Număr voturi: 0

Nici un vot! Fii primul care votează

WhatsApp
Facebook
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.