Procesul lui Iisus: farsă judiciară sau o condamnare banală?
În câte ore a primit fiul Mariei sentința?
I-a oferit cineva dreptul la apărare? Ce rol au avut Ana și Caiafa în regizarea arestului lui Hristos?
Cât a valorat mita dată lui Iuda? Era Iisus vinovat de blasfemie?
Pilat din Pont: un birocrat fricos sau prietenul adevărului? Ce a visat Claudia în noaptea dinaintea execuției? A dorit guvernatorul provinciei Iudeea să-i dea lui Iisus un verdict de achitare?
A existat un Tribunal al poporului? Cum s-a divizat cercul ucenicilor lui Iisus? Ar putea fi numit și Petru un trădător? Ce s-a întâmplat cu Ioan, Toma și ceilalți apostoli?
A fost Nicodim, membru al Sinderiului, apărătorul Mântuitorului?
Ce vicii de procedură pot fi sesizate în desfășurarea procesului? Ar fi câștigat astăzi Iisus reparații morale la CEDO?
După trei decenii de lectură în original a Bibliei, părintele profesor Stelian Tofană (Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj) vine într-o dezbatere LIVE cu Mihail Neamțu și lansează câteva ipoteze tulburătoare: Pilat a fost „prietenul lui Iisus”, iar Ana și Caiafa patronau un sistem de corupție economico-religioasă, lipsit de orice corectitudine, transparență și imparțialitate!
Avocat și doctor în științe juridice, Lavinia Tec (Universitatea de Vest din Timișoara) dezvăluie pentru publicul român toate complicitățile ascunse ale piramidei puterii care l-a pironit pe Iisus pe Crucea din Golgota.
Specialist în Shakespeare, conf. dr. Adrian Papahagi va explica rolul mulțimilor înfierbântate și învățătura Evangheliilor (trecută prin opera lui Gustave le Bon sau René Girard) despre psihologia maselor în raport cu demnitatea persoanei.
O analiză juridică, filozofică, teologică și socială a celui mai important eveniment din istorie, cu referiri la literatură și cinematografie, de la Pier Paolo Pasolini și Nikos Kazantzakis până la Franco Zeffirelli, Martin Scorsese sau Mel Gibson. Vom relua eterna discuție despre soartă, libertate și predestinare. Cunoștea Dumnezeu deznodământul dramei din Ierusalim? Contează raportarea noastră personală la condamnarea lui Iisus?
Dacă te-ai săturat de influenceri banali și artificiali, dacă te-ai plictisit de sloganuri motivaționale fără miez, dacă tânjești după tihnă și țintești chiar Everestul înțelepciunii, atunci temeinicia seminariilor socratice, atmosfera prietenească și profilul interdisciplinar al Clubului Marilor Cărți ți se potrivesc de minune. Vino într-un spațiu binecuvântat care atrage zilnic persoane pasionate de literatură, filozofie, istorie, teologie, dezvoltare personală sau antreprenoriat.
Câte de folositor a fost articolul?
Apasă pe o stea pentru a selecta recenzia
Recenzia medie 5 / 5. Număr voturi: 2
Nici un vot! Fii primul care votează