Harta către Țara Minunilor

0
(0)

Țara Minunilor – locul în care visele nu au limită, în care imaginația ne este călăuză și în care copilăria își uită straiele de amintire și redevine realitate. Este un loc din care, odată intrat, nu mai dorești să pleci, deoarece este locul în care sufletul tău își găsește liniștea. Țara Minunilor curăță inimile cuprinse de întunecata maturitate și le redă culoarea inocenței. 

Cum ajungi în acest loc? Cum ajungi în Țara Minunilor? Folosindu-te de hartă!

Pentru a ajunge, trebuie să pornești. Așa că, oriunde te-ai afla acum, te invit să pleci în călătorie. Nu îți lua nimic cu tine! Nimic din ceea ce ai știut sau învățat anterior nu funcționează aici. Ia-ți doar imaginația! Căci vei găsi acolo tot ceea ce vei dori. Iar drumul, ei bine, nu este foarte lung. 

Ca să începi călătoria trebuie să găsești vizuina Iepurelui – obstacolul cel mai neprietenos, ieșirea din zona de comfort. Trebuie să te arunci în tunelul care pleacă de acolo, fără să te gândești la ce se va întâmpla jos. Lasă-te purtat în necunoscut ca să îi simți forța, ca să fii călăuzit mai departe. Doar așa îți vei începe cu adevărat aventura. Vei găsi mai apoi o grădină nespus de frumoasă, în mijlocul căreia se va afla o casă. Iar tu, apropiindu-te curios pentru a descoperi ce se află înăuntrul ei, vei intra într-un joc al identităților. Vei crește, te vei micșora, te vei metamorfoza. Oare mai ești același tu, cel de la începutul călătoriei? 

Pentru a afla acest răspuns, te invit să vorbești cu omida. Însă, ai grijă la cadourile ei! Ajutorul oferit de ele este poporțional cu necazul cauzat. Plecând de la omidă vei fi confuz, dar nu te îngrijora. Drumul tău va căpăta din nou o direcție atunci când Pisica Cheshire îți va apărea în cale. Cu logica ei imbatabilă, care nu are nimic în comun cu logica din lumea pe care tu o știi, te va ajuta să faci încă un pas către locul căutat.

Cu toate acestea, e timpul pentru o mică pauză, e timpul pentru o serată unde ceștile de ceai și lecțiile morale sunt la discreție. Acum trebuie să te avertizez că, până nu vei aprecia fiecare zi obișnuită, cele două gazde nu te vor lăsa să pleci mai departe. Va fi neplăcut, vei fi plictisit și nu vei înțelege nimic. Însă farul tău călăuzitor, pisica Cheshire, îți va sări în ajutor în negura densă a nopții și îți va lumina drumul către castel. Ajuns acolo, regina îți va vorbi despre opoziția dintre emoție și rațiune. Iar tu vei fi pus în situația de a alege între cele două.

Când călătoria îți va fi pe sfârșite și lumea te va acuza pe nedrept, indignată fiind de imaginația ta, oare ce vei face? Vei mânca ciuperca micșorării? Vei rămâne în umbră? Vei accepta acuzațiile aduse? Sau vei avea încredere în tine și îți vei susține cauza pentru a ajunge, în sfârșit, în Țara Minunilor? Ajungi la destinație doar atunci când îți regăsești identitatea uitată. Abia atunci când, într-o lume în care nimic nu pare să aibă sens, găsești ceea ce are sens pentru tine. Tu, cel de acum, ești același tu, dar nu întocmai. Ești, mai degrabă, noua ta versiune care a recâștigat valorile fundamentale: iubirea și relaționarea

La sfârșitul călătoriei te vei întreba de ce nu vezi destinația. Ei bine, ca să capeți ochii pentru a o vedea îmbrățișează necunoscutul! Fii curios! Relaționează cu ceilalți cetățeni minunați! Dar, cel mai important, înainte de orice: descoperă-te!

Țara Minunilor este peste tot!

Amina Petrescu

Câte de folositor a fost articolul?

Apasă pe o stea pentru a selecta recenzia

Recenzia medie 0 / 5. Număr voturi: 0

Nici un vot! Fii primul care votează

WhatsApp
Facebook
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.