Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin

Amina Petrescu, educatoare la Clubul Marilor Cărți

5
(1)

Cine sunt eu?

Sunt un om ca toți oamenii. Un om care a înţeles că viața nu trebuie să fie perfectă pentru a fi fericit și că fericirea nu este condiționată de a avea totul, ci de a te avea pe tine însuţi, de a fi liber, de a dărui şi de a avea iubire.

Elevă în clasa a XII-a la unul dintre cele mai bune licee din Timișoara, îmi doresc să salvez nu doar suflete – prin cuvintele mele, ci și trupuri – prin mâinile mele.

Am fost învățată de mică despre frumusețea unei mâini întinse și vreau, la rândul meu, să întind o mână tuturor celor care au nevoie de ea.

Cred că în fiecare dintre noi se află o fărâmă de bunătate. La unii poate deja a înflorit, la alții poate trebuie îngrijit pământul pentru ca sămânța să rodească… Însă îmi place să cred că ea e prezentă în noi toți.

Cred în valori și în importanţa lor într-o lume care se dezice în fiecare zi de ele, pentru că setul de valori din noi ne definește (sau nu) ca oameni.

Educată să respect munca, dar și pe muncitor – indiferent de aparențe, nume sau rasă – într-aşa fel am fost modelată, devenind o persoană ambiţioasă, muncitoare și perseverentă care duce tot ceea ce începe la bun sfârșit.

Prin implicarea mea în Clubul Marilor Cărţi – Junior îmi doresc să încurajez plăpândele şi tinerele minți să gândească, mâinile să creeze și inimile să iubească.

Îmi doresc să le aprind celor mici flacăra iubirii pentru slove, o flacără care are puterea de a mistui răul și vulgaritatea acestei lumi.

Învaţă pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze, și când va îmbătrâni, nu se va abate de la ea.

Proverbe 22:6 (VDC)

Amina Petrescu

Câte de folositor a fost articolul?

Apasă pe o stea pentru a selecta recenzia

Recenzia medie 5 / 5. Număr voturi: 1

Nici un vot! Fii primul care votează

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

One Response

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *