De ce e important să citești?

5
(2)

De ce e important să citești?

Pentru a realiza importanța lecturii îți prezint 10 motive să citești:

1. Îți vei îmbogăți vocabularul

Cititul este cea mai bună modalitate de a-ți îmbogăți vocabularul, prin urmare de a-țiîmbunătății exprimarea scrisă și orală.

2. Te ajută să evoluezi

Procesul de învățare și dezvoltare nu se termină niciodată, fiind unul continuu. Avem la dispoziție o viață întreagă pentru a evolua și a progresa și nu putem face acest lucru decât prin învățare. Iar cele mai bune unelte în acest scop sunt cărțile.

3. Devii mai empatic

Cărțile conțin numeroase învățăturii și lecții. De-a lungul vieții acumulăm experiență și devenim mai înțelepți prin întâmplările prin care trecem. Însă, putem acumula și mai multă înțelepciune, devenind totodată mai capabili de a empatiza, citind. Te pui în pielea în personajelor, trăiești emoțiile odată cu ele și te îmbogățești.

4. Îți lărgești orizonturile și perspectiva de gândire

Cărțile îți deschid porțile către numeroase universuri fascinante. Cum ar fi cel al fizicii, al naturii, al astrologiei, al artei…Posibilitățile sunt nelimitate. Dacă ești pasionat de orice domeniu, cărțile îți pot hrăni și satisface curiozitatea.

Și, mai bine informat, îți vei lărgi perspectiva de gândire.

5. Călătorești oriunde și oricând

Cărțile te ajută să călătorești în timp și spațiu în orice circumstanțe dorești. Avem o singură viață, prea putin pentru a descoperi pe propria piele totul.

Cărțile sunt covorul nostru magic care ne ajută să călătorim în toată lumea și să descoperim locuri și culturi diferite, să cunoaștem oameni și povești nemaipomenite, totul din confortul proprie noastre case (și nu numai).

6. Cărțile ne apropie.

Nu odată mi s-a întâmplat să pornesc discuții și să leg prietenii pornind de la subiectul unei cărți citite sau a uneia pe care vreau să o descopăr.

7. Lectura îți stimulează imaginația 

Vrei să descoperi mai mult decât ceea ce există și a existat vreodată? Vrei să descoperi lumi uimitoare care îți vor stimula imaginația? Nimic nu e mai simplu, găsești totul la o carte distanță.

8. Îți antrenezi creierul

Simplul act de a citi îți antrenează creierul prevenind astfel bolile degenerative, precum Alhzeimer. În plus, îți îmbunătățești memoria întrucât trebuie să reții tot felul de informații și date. 

9. Devii mai concentrat

Deoarece cititul îți antrenează creierul, te ajută să îți îmbunătățești și capacitatea de concentrare.

10. Plăcere

Lectura este importantă și pentru că îți oferă plăcere și poate fi un bun mod de a-ți petrece timpul liber și a te relaxa. Pentru mine este ca un drog. Cele mai relaxante și plăcute momente sunt cele petrecute cu o carte bună în mână.

Sper că te-am convins de importanța lecturii și că vei fi motivat să citești (mai mult).

Lectură plăcută ! 

Text preluat: colectionaradecarti.ro

Câte de folositor a fost articolul?

Apasă pe o stea pentru a selecta recenzia

Recenzia medie 5 / 5. Număr voturi: 2

Nici un vot! Fii primul care votează

WhatsApp
Facebook
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.