Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin

De ce să învețe copilul meu o limbă străină?

0
(0)

Adeseori părinții își pun întrebarea „De ce?” atunci când vine vorba de activitățile prestate de copilul lor, mai ales dacă acestea nu vin la pachet cu rezultate palbabile în următoarea secundă. Așa este și în cazul învățării unei limbi străine, însă, deși progresele nu se văd instant, ele se acumulează și lucrează necontenit la formarea adultului de mâine; un adult dezinvolt, stăpân pe el și pe ceea ce știe. Să cunoși o limbă străină poate însemna începutul unui nou drum prin viață. Învățarea unei limbi străine deschide ușile în spatele cărora se află oportunități ce șlefuiesc caractere, personalități și stiluri de viață.

Iată, așadar, 5 beneficii pe care învățarea unei limbi străine le are asupra copiilor:

1. Îmbunătăţeşte capacitatea de memorare

S-a dovedit că un copil educat într-un mediu bilingv are o memorie de lucru mai durabilă decât cel educat doar într-o singură limbă. Acest lucru înseamnă că el este mai bun la calcule mentale, citit şi multe alte abilităţi vitale.

2. Ajută la dezvoltarea creierului și totodată la prevenirea problemelor neurologice

Centrii limbajului din creier se dezvoltă ca urmare a învăţării cu succes a unei limbi străine. Cu cât înveţi mai bine, cu atât acele zone vitale din creier se vor dezvolta mai mult.

De asemenea, studiile au arătat că bilingvismul întârzie boala Alzheimer în cazul persoanele susceptibile cu până la cinci ani. Pentru a pune acest lucru în context: efectul învăţării unei alte limbi asupra demenţei este mult mai de succes decât orice s-a reuşit cu ultimele medicamente. Pare incredibil, însă este adevărat.

3. Îmbunătățește capacitatea de multi-tasking și crește atenția

Persoanele bilingve pot trece mai repede de la o sarcină la alta. Acestea manifestă o mai mare flexibilitate cognitivă şi le este mai uşor să se adapteze la circumstanţe neaşteptate. Totodată, bilingvii au un control mai bun al atenţiei şi reuşesc să limiteze mai bine elementele mediului ambiant care le pot distrage atenția.

4. Îmbunătățește vederea

Învățarea unei limbi noi poate schimba, în mod literal, modul în care este văzută lumea. Studiul limbii japoneze, de exemplu, limbă care are termeni de bază pentru albastru deschis şi albastru închis, te poate ajuta să percepi culoarea în moduri diferite.

5. Îmbunătățește limba nativă

Din moment ce o a două limbă poate atrage atenţia în ceea ce privește regulile abstracte şi structura limbii, acest lucru te poate face mai bun la limba nativă. Aşa cum afirma Geoffrey Willans: „Niciodată nu poţi înţelege o limbă până ce nu înţelegi cel puţin două.” 

În concluzie, efectele benifece pe care învățarea unei limbi străine le are asupra copiilor pot convinge orice părinte să ia această decizie. Până la urmă, „un om care cunoaște două limbi valorează cât doi oameni” (proverb francez).

Câte de folositor a fost articolul?

Apasă pe o stea pentru a selecta recenzia

Recenzia medie 0 / 5. Număr voturi: 0

Nici un vot! Fii primul care votează

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *