Într-o lume a confuziei, oamenii se orientează după liderii puternici. Fascinează mințile care exprimă forță, coerență și claritate. Într-o societate bulversată de mediocritate, ambiguitate și superficialitate, exprimarea precisă are o inestimabilă valoare. Cuvintele potrivite ne eliberează de haos. Limbajul unui conducător veritabil indică mereu direcția de mers și ne dezvăluie destinația finală.
Absența comunicării transparente produce frustrare și deteriorează relațiile între oameni. Când vorbești, atunci aloci timp, oferi atenție și investești un efort considerabil. Cel care te ascultă va fi interesat să descopere o perspectivă nouă asupra istoriei, politicii, religiei sau poate asupra unei afaceri.
Iată de ce este vital să ne păzim gura cu ochii minții și să știm ce trebuie și ce nu trebuie să spunem cu voce tare.
Filozofia epocii Noului Testament, invitat Părintele Cătălin Varga
De ce? Pentru că repetând formule stereotipice – „sunt nefericit”, „n-am bani”, „sunt neînțeles” – ai putea agrava problema, în loc s-o rezolvi rapid.
Darul limbii ne-a fost dat, așa cum spune Jordan Peterson, pentru a reconstrui ordinea interioară. Într-o epocă bulversată de atenția diminuată a oamenilor pentru lucrurile esențiale, să poți vorbi coerent, cursiv și constructiv reprezintă un atu incredibil pentru orice persoană tânără.
Iată de ce credem că e bine să dobândești un plus de precizie-n exprimare. Omul incoerent e, uneori, imoral și imprevizibil. De ce? Pentru că limbajul pe care alege să-l folosească maschează realitatea pe care evită s-o confrunte. Iată de ce pledăm pentru dicție și direcție în limbajul cotidian al celor chemați să ia decizii.
Simpla bolborosire a cuvintelor produce mersul la întâmplare, adică o situație marcată de haos, frustrare și anxietate.
Câte de folositor a fost articolul?
Apasă pe o stea pentru a selecta recenzia
Recenzia medie 5 / 5. Număr voturi: 1
Nici un vot! Fii primul care votează
Un răspuns