Campanie strângere de fonduri

5
(2)

Bună ziua tuturor,

Mă numesc Mihaiela Crăcană și provin mediul rural, din comuna Stulpicani, județul Suceava, România. Recent, am fost acceptată să urmez un Master în Educație (MPhil Knowledge Power and Politics in Education), la Universitatea Cambridge, Marea Britanie. Alături de Universitatea Oxford, Universitatea Cambridge este una dintre cele mai vechi din lume, cu o vastă tradiție academică, fiind clasata în primele 10 universități din lume.

Universitatea este cunoscută pentru procesul de selecție strict și riguros, rata de acceptare în 2022 fiind de 20.8%. Pentru a mi se oferi un loc, am trecut printr- un proces de aplicație și selecție riguros, fiind testată printr-o propunere de cercetare, printre altele, si evaluată pe baza acesteia, meritului academic și implicarea în comunitate. Astfel, oferta de studiu la această universitate înseamnă enorm de mult pentru mine, reprezentând o șansă unică.

Una dintre condițiile pentru a fi admisă pe deplin, deci, pentru a-mi asigura locul la universitate, este să demonstrez că pot acoperi taxa de școlarizare și costurile de trai până în iulie 2023. Cu toate acestea, aceste costuri sunt prohibitiv de mari din cauza Brexit-ului (32.859 lire pentru taxa de școlarizare și 14.724 lire pentru costurile de trai).

Neavând privilegiul unui sprijin financiar semnificativ, îmi este aproape imposibil să reușesc să acopăr aceste costuri fără ajutorul celor din jur. În timpul facultății, am urmat facultatea în Marea Britanie, dar pe atunci, taxa de studiu a fost achitată de statul britanic, iar pentru a acoperi costurile de întreținere, părinții mei au făcut eforturi enorm de mari, iar eu, ajunsă la universitate, am avut și două locuri de muncă în același timp, pentru a putea reuși împreună să achităm toate costurile.

La finalul anilor de studiu, am terminat facultatea cu First Class Honours, echivalentul notei maxime în România, fiind premiată cu Recunoașterea Decanului pentru Excelență, un premiu pentru studenții care demonstrează excelență academică și premiul Platinum Big Essex în 2020, cel mai înalt premiu pe care un student l-ar putea obține pentru activitățile extra-curriculare.

Am crezut mereu în educație și întotdeauna am avut o dragoste aparte pentru studiu, crezând cu tărie că educația ne face mai buni și mai atenți cu cei din jurul nostru.

De aceea, vă cer ajutorul dumneavoastră pentru a putea urmări în continuare excelența în educație, și pentru a putea să-mi ating țelul de a sprijini tinerii în nevoie, de a aduce o contribuție pozitivă în viețile lor și de a promova cetățenia activă în școlile din mediul rural, în rândul tinerilor în general și în special al celor care provin din medii defavorizate.

Aspir ca într-o zi, cercetarea pe care intenționez să o desfășor, să devină unul dintre elementele de prim plan care să inspire reformele în sistemul educațional românesc în ceea ce privește cetățenia activă.

Aș fi cu adevărat recunoscătoare dacă m-ați ajuta să-mi urmez visul de a studia la Universitatea Cambridge. Fiecare donație contează enorm pentru mine. Mă puteți ajuta donând la următorul link sau distribuindu-l mai departe:

https://www.gofundme.com/f/help-mihaiela-study-at-university-of-%20cambridge?utm_source=customer&utm_medium=copy_link&utm_campaign=p_cf+share-flow-1

În speranța unui răspuns pozitiv, vă mulțumesc din suflet pentru timpul acordat pentru a-mi citi povestea.

Toate cele bune,

Mihaiela Crăcană

Câte de folositor a fost articolul?

Apasă pe o stea pentru a selecta recenzia

Recenzia medie 5 / 5. Număr voturi: 2

Nici un vot! Fii primul care votează

WhatsApp
Facebook
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.