Devoțional de Advent. Crăciunul poate însemna haos

Devoțional de Advent. Crăciunul poate însemna haos
5
(7)

În misterul Crăciunului stă, de fapt, frumusețea lui. Misterul întrupării, de ce a ales El să vină pe pământ și cât de mult ne-a iubit pe noi, oamenii.

Primul Crăciun a însemnat haos. Haosul hanurilor pline unde nu mai găseai loc de cazare și unde ți se închideau ușile rând, pe rând. Haosul drumurilor anevoioase și lungi străbătute de familii pentru a se înscrie. Haosul din ieslea unde era culcat Pruncul.

Primul Crăciun a însemnat haosul întrebărilor fără răspuns. Cum a rămas Maria însărcinată? Cum avea Iosif să le explice asta prietenilor lui? De ce a fost Irod condus de gândul diabolic de a ucide nou-născuții de parte bărbătească?

Primul Crăciun a însemnat haos. Maria a născut fără moașă, într-un staul dintr-un oraș îndepărtat, pe paiele ude și murdare. Isus nu a avut parte de un pat, de un așternut de bumbac sau de jucării din fibră hipoalergenică.

Poate că și pentru tine acest Crăciun va însemna haos. Poate că treci printr-un divorț, poate că ai prea multe rude la masa de sărbători, poate că ai pierdut pe cineva drag, sau poate că pur și simplu nu te mai regăsești în nimic. Poate că ai sufletul cufundat în deznădejde.

Cu toate acestea, din Betleemul primului Crăciun, din Betleemul cuprins de haos a ieșit pacea.
Fie ca pacea să acopere și haosul Crăciunului tău!

Max Lucado

Câte de folositor a fost articolul?

Apasă pe o stea pentru a selecta recenzia

Recenzia medie 5 / 5. Număr voturi: 7

Nici un vot! Fii primul care votează

WhatsApp
Facebook
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.