Rațiunea pervertită, rațiunea răstignită

4.6
(11)

Occidentul se află la o răscruce istorică. După pe am renunțat la valorile tradiției clasice, după ce am scos din școală Biblia (predată ca Abecedar pe vremea lui Creangă), după ce l-am „demitizat” pe Iisus și i-am batjocorit apostolii ori slujitorii (de la Maria Magdalena până la Sfânta Fecioară), după ce am înlocuit folclorul curat al satului ancestral cu manelele barbare ale Orientului declasat, după ce am transformat libertatea în licență (legalizând avortul și alte păcate de moarte), după ce am declarat că bărbații pot naște și că femeile trebuie trimise la război, după ce am batjocorit inocența copiilor prin propaganda sexomarxistă și am izgonit patrioții de la aproape orice catedră universitară sau tribună parlamentară, ne-am trezit cuceriți subit de ignoranță, mitocănie și grobianism.

O veritabilă epidemie de violență fizică sau verbală rostogolește astăzi valuri de promiscuitate și fanfaronadă, incultură sau vulgaritate. 

Lumea atee nu tolerează conceptul de grădină, ci produce doar urâtul și pustietatea. Splendorile creației lui Dumnezeu sunt distruse fără milă: avem mii de păduri defrișate bezmetic, specii rare vânate cu bestialitate și întregi ecosisteme bulversate de corupție și lăcomie. 

Sunt tot mai puțini elevi. Școli cu ștaif ajung să fie invadate cu droguri, kitsch și pornografie. Emisiunile televizate încurajează tupeul și prostia locvace. După ce bisericile s-au golit de tineri, arterele unor capitale din Europa au ajuns și ele murdare, infect-pestilențiale. 

Am avut cândva de înfruntat isteria Antifa & BLM, însă restricțiile absurde au devenit noua religie a fascismului sanitar. Vrei să alergi în parc? Pune masca pe nas! 

Așa ne-am trezit cu idolatria Statului medical-corporatist și cu o imensă corupție la nivel înalt (de la Hunter Biden & Anthony Fauci până la Raed Arafat și Ursula von der Leyen).

Dacă nu vom acționa politic în apărarea libertății și dacă nu ne trezim spiritual, vom înfrunta simultan abuzurile poliției, anarhia străzii și nihilismul cultural. Vorba lui Aristotel (din „Politica”, 1326 a30): pledăm pentru „ordinea legiferată” (ἡ εὐνομία εὐταξία). 

În ce mă privește, cred că frumusețea oricărui insule de verdeață, liniște, pace și armonie reflectă perfecțiunea unui atribut divin.

Mai știu că numai înaintașii de geniu pot fi maeștrii unor ucenici îngroziți de propria mediocritate. În locul rațiunii pervertite, aleg Rațiunea răstignită: un Logos jertfit din iubire „pentru noi oamenii și pentru a noastră mântuire” (δι’ ἡμᾶς τοὺς ἀνθρώπους καὶ διὰ τὴν ἡμετέραν σωτηρίαν).

Și încă ceva: doar adevărul ne va face liberi (nu frica, nu ateismul, nu conformismul).

Mihai Neamțu

Câte de folositor a fost articolul?

Apasă pe o stea pentru a selecta recenzia

Recenzia medie 4.6 / 5. Număr voturi: 11

Nici un vot! Fii primul care votează

WhatsApp
Facebook
LinkedIn

Un răspuns

  1. Cititul cartilor bune a fost, este si va fi ajutorul nostru pentru a trai o viata frumoasa , balsam pentru suflet si sanatate creierului. Doamne personal te rog sa ma ajuti sa pot citi mult si sa pot implini voia lui Dumnezeu si ma rog si pentru familia mea , poporul roman si toata lumea sa ierte, sa iubeasca pentru a birui greutatile vietii .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.