Timpul secerișului

0
(0)

Mă bucur că începutul lunii iulie ne găsește împreună sub același stindard: creștem România deșteaptă.

Vara este anotimpul potrivit pentru creștere și consolidare. Dacă ai temelia pusă și ți-ai investit tinerețea prin asimilarea valorilor, vara este timpul propice pentru a te înălța spre un orizont nemărginit de cunoaștere. Știu că te confrunți cu buruienile care încearcă să înăbușe tot ce ai plantat. Nicio grădină nu-i lipsită de un șarpe. Lupta e obligatorie.

Dacă nu poți controla circumstanțele din jurul tău, atunci e necesar să înveți să te controlezi pe tine însuți: gânduri, emoții, decizii. O reușită este cu atât mai răsplătitoare cu cât ai depășit obstacole greu de surmontat.  

Ce am biruit noi? Letargia, neîncrederea, fatalismul. După cum bine știți, v-am promis la începutul anului că, prin intermediul Marilor Cărți, vom da naștere unei comunități pasionată de libertate. Am plantat în sufletele conaționalilor noștri sute de mesaje filozofice și teologice, idei perene și virtuți luminoase. Zeci de mii de compatrioți au aflat despre C. S. Lewis, Atanasie cel Mare, Martin Heidegger, S. Kierkegaard, A. Huxley, George Orwell ori despre personajele lui Dostoievski!

Nu ne vom opri aici. Vom continua să plivim buruiana din spațiul public invadat de mediocritate.

E o zi de vară, când anotimpul secerișului se apropie și scoate la iveală veșnica bătălie dintre bobul de grâu și neghină, dintre viitor și trecut, dintre adevăr și minciună.

Îți propun un scurt experiment mental.

Oprește-te o clipă din alergarea ta. Privește ce ai sădit deja în țarina lumii. Fii mândru și bucuros de fiecare spic al reflecției și al acțiunii tale. Bucură-te de sudoarea frunții. Fii recunoscător. Nu uita că orice lacrimă și picătură de transpirație va hrăni, la timpul potrivit, tinerele generații.

Cuvântul tău e sămânța. Rădăcina secerișului de mâine trebuie udată zilnic, indiferent de arșiță, vânt ori secetă.

Mulți sau puțini, secerătorii înfruntă fără văicăreală și căldura, și neajunsurile și dogoreala.

În compania unor prieteni, mentori ori scriitori de geniu, ești deja mai puternic. Împreună cu noi vei descoperi sensul mai adânc al vieții: secretul răscumpărării timpului și al convertirii oricărei tragedii, ratări sau neputințe într-o imensă introspecție, deșteptare și revărsare de iubire pentru aproapele nostru.

Să fim deci recunoscători pentru timpul care ni s-a dat. Clubul Marilor Cărți e comunitatea celor încrezători în puterea minții și-n răsplata secerișului.

Nu ești niciodată singur.

Suntem aici pentru tine!

Mihai Neamțu

aprilie 2024
No event found!

Câte de folositor a fost articolul?

Apasă pe o stea pentru a selecta recenzia

Recenzia medie 0 / 5. Număr voturi: 0

Nici un vot! Fii primul care votează

WhatsApp
Facebook
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.