Tehnologia a invadat brusc viața românilor ieșiți din izolarea comunistă și din autarhia comunităților tradiționale, arhaice, sătești.
Pe lângă spectaculoasa creștere a productivității economice, Internetul și telefonia mobilă au degradat vizibil circuitele atenției cognitive și calitatea interacțiunii umane, afectînd puternic relația între soți sau parteneri, între părinți, copii și bunici.
Specialist în psihologie și neuroștiințe, dr Manfred Spitzer a vorbit despre aceste transformări ale sufletului omenesc. Viața noastră privată a ajuns, în multe cazuri, o ruină.
Într-o abordare terapeutică a vieții, orientată mereu spre soluții practice pentru toate nevrozele și devianțele comportamentale ale omului-antenă, Clubul Marilor Cărți ne propune alternativa la toate alienările psiho-emoționale produse de hiperconectarea digitală. Noi credem în frumusețea unei vieți bazată pe negoțul de idei, întâietatea dialogului, frumusețea contemplației, bucuria comuniunii și firescul rugăciunii.
După o experiență-n cadrul Clubului te vei întreba:
Ce loc rămâne pentru intimitate, natură și cultură într-o lume obsedată de emoticoane și likes?
Cum scăpăm de malaxorul fabricii de narcisism numită Facebook, Instagram, YouTube sau Tiktok?
Cum regăsim viul vieții, prospețimea sentimentelor și atenția pentru Celălalt? Ce trebuie să facem, concret, pentru a stopa deteriorarea sau distrugerea relațiilor în care am investit timp, energie și bani?
Cum ne vom redobândi umanitatea?
Dincolo de experiența „demenței digitale”, poți descoperi în sânul comunității noastre valorile stoice și virtuțile creștine, ca și înțelegerea firescului lucrurilor.
Filozofia epocii Noului Testament, invitat Părintele Cătălin Varga
Câte de folositor a fost articolul?
Apasă pe o stea pentru a selecta recenzia
Recenzia medie 0 / 5. Număr voturi: 0
Nici un vot! Fii primul care votează