Bilet gratuit! Creștinismul: revoluția iubirii. 31 martie, Bistrița. Invitați speciali: Mihail Neamțu și Adrian Papahagi

În data de 31 martie, de la ora 18:30, Clubul Marile Cărți vă invită la Bistrița, la Conferința Creștinismul: revoluția iubirii. Îi vom avea oaspeți pe profesorul Adrian Papahagi și pe scriitorul Mihail Neamțu.

Evenimentul acesta își propune ca, prin dialogul care va avea loc între cei doi cunoscuți invitați, să readucă în inimile românilor bucuria credinței. Creștinismul se diferențiază de orice altă religie prin faptul că ea ne vorbește despre revoluția iubirii, a iubirii Mântuitorului care S-a Întrupat din dragoste pentru noi. Prin întrupare „absolutul și-a asumat condiția relativului” pentru ca noi să experimentăm iubirea lui Dumnezeu.

Totodată în cadrul acestui eveniment va avea loc și lansarea cărții Geneză și Înviere. Cum citim Biblia astăzi? în cuprinsul căreia se regăsesc dialoguri asemănătoare celui pe care vi-l propunem.

După cum mărturisesc cei doi autori, volumul este îndrăzneala unui  filolog și a unui teolog în marginea Logosului, și pornește din dragoste pentru Biblie și din atașament față de cultura pe care a zămislit-o Cartea Cărților. Exegeza textului revelat se prelungește cu discuții despre actualitate, căci ambii autori sunt implicați în zbaterile și dezbaterile veacului și cetății.

Conferința  va avea loc în data de 31 martie, începând cu orele 18:30, la Centrul Cultural Dacia din Bistrița.

Adresa: Centrul Cultural Dacia, Bulevardul Decebal. Nr 3-5.

Intrarea este liberă! Au prioritate cei care se înregistrează achiziționând biletul gratuit!

Vă așteptăm!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.