Bilet gratuit! Creștinismul, revoluția iubirii. Invitați speciali: Adrian Papahagi și Mihail Neamțu + Recital Maria Coman

În apropierea Sărbătorii Nașterii Domnului și în cadrul elegant al Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, Clubul Marile Cărți invită în data de 28 noiembrie, la Conferința Creștinismul, revoluția iubirii, la care îi vom avea oaspeți pe profesorul Adrian Papahagi și pe scriitorul Mihail Neamțu.

Evenimentul acesta își propune ca, prin dialogul care va avea loc între cei doi cunoscuți invitați, să readucă în inimile românilor lumina și bucuria credinței. Creștinismul se diferențiază de orice altă religie prin faptul că ea ne vorbește despre revoluția iubirii, a iubirii Mântuitorului care S-a Întrupat din dragoste pentru noi. Prin întrupare „absolutul și-a asumat condiția relativului” pentru ca noi să experimentăm iubirea lui Dumnezeu.

Totodată în cadrul acestui eveniment va avea loc un concert susținut de Maria Coman și lansarea cărții Geneză și Înviere. Cum citim Biblia astăzi? în cuprinsul căreia se regăsesc dialoguri asemănătoare celui pe care vi-l propunem.

După cum mărturisesc cei doi autori, volumul este îndrăzneala unui  filolog și a unui teolog în marginea Logosului, și pornește din dragoste pentru Biblie și din atașament față de cultura pe care a zămislit-o Cartea Cărților. Exegeza textului revelat se prelungește cu discuții despre actualitate, căci ambii autori sunt implicați în zbaterile și dezbaterile veacului și cetății.

Conferința și recitalul se vor avea loc în data de 28 noiembrie, începând cu orele 18:30, la Opera Națională Română Cluj-Napoca.

Adresa: Piața Ștefan cel Mare 2-4, Cluj-Napoca, 400081.

Intrarea este liberă! Au prioritate cei care se înregistrează achiziționând biletul gratuit!

Vă așteptăm!

 

 

7 răspunsuri

  1. Cred ca Clubul Marilor Carti poate fi samanta renasterii culturale in tara noastra. Unul dintre putinele locuri unde sunt promovate valorile reale, atat de necesare sufletului nostru. Unul din putinele locuri unde se pot spune si asculta lucruri si adevaruri elocvente. Sper sa avem tot mai des ocazia sa avem in mijlocul nostru alaturi de Mihai Neamtu invitati precum Adrian Papahagi sau Horia Roman Patapievici, modele si repere pentru multi dintre noi,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.