Caragiale, Iorgulescu, Steinhardt. Între „marea trăncăneală” și „lumea minunată a echilibrului românesc”. Invitat-special: Adrian Sabău

Domnul Adrian-Sabău este licențiat în Filologie-Teologie. După absolvirea programului de masterat „Literatura și mentalitățile” și-a continuat pregătirea academică obținând titlul științific de Doctor în Filologie, conferit de Universitatea de Vest din Timișoara, în 2009 cu teza: „Literatură și convertire. Trei studii de caz: Steinhardt. Frossard. Wurmbrand”. În toată perioada devenirii intelectuale, principalele sale domenii de interes au fost literatura, teologia și istoria presei.

Și-a început cariera didactică într-un colegiu tehnic din Baia Mare, devenind apoi profesor în cele mai prestigioase două colegii maramureșene, Colegiul Național „Vasile Lucaciu”, respectiv Colegiul Național „Gheorghe Șincai”.  A profesat și în invățământul niversitar, predându-le vreme de trei ani studenților de la Specializarea Jurnalism din cadrul Universității de Nord din Baia Mare cursul de Istoria presei.

În prezent, este inspector școlar pentru limba și literatura română.

„Dacă din punct de vedere intelectual modelul meu absolut e Steinhardt, formarea mea spirituală o datorez bunicii materne. Această țărancă inteligentă, simplă, neprefăcută a cultivat în educația mea valorile creștine, cărora le-am rămas și le voi rămâne fidel.” (Adrian Sabău)

 

http://https://www.youtube.com/watch?v=zKFP7B47sXQ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.