Nicolas Gomez Davila, Marginalii la un text implicit. Invitat-special: Sorin Lavric

„Gânditor solitar, mai degrabă ignorat de cultura modernista, sau aşa-zis „progresista”, în sânul căreia i-a fost dat să trăiască, Nicolas Gomez Davila poate deveni totuși un reper de prim rang pentru cei ce caută în filosofie nu sistemul, ci gândirea liberă, în actul ei cel mai viu și mai nemijlocit. Marginalitatea sa, pe deplin asumată, a rodit tocmai în acest sens. Meditația sa în marginea «textului implicit al lumii» și al lumii moderne s-a cristalizat în «școlii sclipitoare», cu nimic mai prejos decât acelea ale cugetătorilor clasici. Aforistice, ele au geometria clară a diamantelor bine tăiate, dar și un zglobiu joc de ape în care se prind întorsături paradoxale ale gândului, ironii scăpărătoare și aluzii fine, toate sfârșind adesea, împreună, în cea mai pură poezie ideatica. Poezie ideatica a unuia dintre ultimii vânători «de umbre sacre pe coline eterne».” (Ioan Milea)

Sorin Lavric s-a născut la 27 noiembrie 1967, la Turnu-Severin. A făcut studii universitare la Bucureşti, Facultatea de Medicină „Carol Davila” din București, precum și Facultatea de Filozofie din cadrul Universității Bucureşti. Din anul 2005 este doctor în filozofie.

Printre cărțile publicate am putea enumera: Cartea de Crăciun, Ontologia lui Noica. O exegeză, Noica şi Mişcarea Legionară. 

Dată

ian. 19 2022
Expired!

Ora

19:30 - 21:00

Labels

Bronze
QR Code

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *