Creștinii secolului XXI: persecutați, marginalizați, disprețuiți

5
(2)

A mai trecut un an greu pentru creștinii din toate colțurile lumii: în Europa occidentală am văzut locașuri pustii, biserici delabrate, slujitori îmbătrâniți, temple vechi transformate în restaurante și locuri sfinte vandalizate de mercenarii barbariei woke. 

De la mari depărtări se aud gemetele persecuțiilor din China atee, Coreea de Nord bolșevică, Orientul Mijlociu guvernat prin sabie, dar și din Africa penetrată de elemente jihadiste.

A fost un an dificil chiar și pentru creștinii din Australia, imobilizați prin țarcuri medicale și percheziționați de poliție ca niște infractori.

Batjocura la adresa simbolurilor tradiției biblice a continuat și-n Canada sau America de Nord. Joe Biden sau Justin Trudeau se rușinează de numele lui Dumnezeu.

Sarcasmul și ironia sunt rezervate mereu celor care încă mai deschid Sfintele Scriputuri, cântă imnuri religioase, citesc textele clasicilor și apără moravurile creștine.

Obsesia controlului și a ingineriilor sociale s-a văzut din avion. 

Elitele globaliste au privatizat credința, dar fac din sexualitate o chestiune de interes public. Nihilismul prinde teren printre tineri iar convingerile conservatoare sunt demonizate. 

Estimp, Islamul radical a făcut noi victime în țările occidentale, din Germania sau Marea Britanie până în Austria sau Franța. Sunt vremuri grele pentru oamenii cu principii.

În 2019 a ars bijuteria „Notre Dame”, în 2020 Catedrala din Nantes a fost cuprinsă de flăcări iar în 2021 Catedrala Națională din București s-a aflat sub un atac mediatic fără precedent. Oare de ce?

Guvernele toacă miliarde de euro pentru proiecte stupide sau nefuncționale.

Politicieni fără un crez limpede sunt ahtiați după bani și privilegii. Puțini lideri notabili — cei din Polonia, Croația, Italia, Ungaria și, mai recent, România — au înțeles că sfidând măreția creștinismului nu putem decât distruge prezentul și viitorul Europei. 

Trăim vremuri ciudate, dar putem să ne bucurăm de Crăciun într-o stare de relativă libertate. 

Precum Noe odinioară, e bine să ne construim fiecare o arcă. Ce vom pune-n corabia asaltată de următorul diluviu ideologic secularist? Familia, credința și toate virtuțile nepieritoare.

Doar păzind în inimă principiile eterne ale Binelui, Adevărului și Frumosului vom salva umanitatea viitoare și vom aduce, iarăși, pe bătrânul continent belșug și binecuvântare.

Sărbători fericite!

Mihai Neamțu

Câte de folositor a fost articolul?

Apasă pe o stea pentru a selecta recenzia

Recenzia medie 5 / 5. Număr voturi: 2

Nici un vot! Fii primul care votează

WhatsApp
Facebook
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.